Neatatv club
Image default
Recreation / Motorcycles

Voorkom een boete voor een ongeldige APK

Veel mensen die hun voertuig moeten laten keuren voor een APK zijn te laat en ontvangen dan al automatisch een boete van CJIB. Zonde omdat je vaak al een bericht krijgt dat uw voertuig moet worden gekeurd en er vaak voldoende tijd is om een APK keuring te laten uitvoeren. Bovendien is het ook nog zo dat je zelf vaak al voldoende informatie hebt wat er voor een APK keuring moet gebeuren. Waarom is het dan zo een vaak voorkomende klacht dat de APK niet op tijd wordt uitgevoerd? De kosten voor deze APK keuring zijn al minimaal en met onze handige tips om zelfstandig uit te voeren zijn toekomstige boetes als ook kosten voor de keuring minimaal.

Wat je vooral zelf kunt doen

Als eerste is het belangrijk om alle verlichting rondom het voertuig goed te controleren. Wanneer er iets stuk is vervang deze dan door een nieuwe lamp. Nummerplaatverlichting is hier overigens ook onderdeel van. De richtingaanwijzers en remlichten moeten natuurlijk ook juist werken. Binnenverlichting valt hierbuiten. De ruitenwissers zijn eenvoudig te controleren op een goede werking en zorg voor een vol waterreservoir. De remmen van uw auto dienen over voldoende dikte te bevatten en er mag niets lekken. Uw banden moeten over voldoende profiel beschikken 1.6 mm voor en 2.5 mm achter. Ook mogen de banden geen scheurtjes hebben. Gordels moeten correct zijn te verbinden en natuurlijk werken.

Plan een afspraak bij de specialist

Het is belangrijk om na de oproep als ook na de inspectie direct een afspraak in uw agenda te plaatsen. U weet dan direct volgend jaar wanneer de APK weer moet plaatsvinden en kunt hier ook rekening mee houden bij het reguliere onderhoud van uw auto. Bij een erkend garagebedrijf als Garage Jelsma in Velp kunnen ze je direct al voor het volgende jaar inplannen. Gemakkelijk als u niet voor verassingen wilt komen te staan.