Neatatv club
Image default
Recreation / Motorcycles

Scooter helm kopen online

Wanneer je een scooter hebt die sneller kan rijden dan 25 km/u moet je een helm dragen. Je mag zelf kiezen welke scooterhelm je wilt dragen, het moeten uiteraard wel veilige helmen zijn. Er zijn drie soorten helmen verkrijgbaar; de jethelm, de systeemhelm en de integraalhelm. Welke helm past het beste bij jou, en waar kun je het beste scooter helmen kopen?

 

Drie soorten helmen

Er zijn drie soorten scooterhelm die je kunt dragen, met elk eigen pluspunten en minpunten:

 

Integraalhelm

Dit is de helm die je kent vanuit de motorcross, de gesloten helm die gemaakt is voor veiligheid. Jouw hele hoofd wordt optimaal beschermd. Om ervoor te zorgen dat het dragen van deze helmen toch comfortabel is worden er speciale ventilatiekanalen aangebracht. Opzetten en afzetten kost wat moeite en de prijs ligt doorgaans wat hoger dan andere types.

 

Systeemhelm

De helm lijkt op het eerste gezicht veel op de integraalhelm, maar deze helmen zijn voorzien van een kinbescherming die je kunt opklappen. Wanneer je korte stops maakt kun je even de helm opklappen. Het maakt opzetten en afzetten ook wat eenvoudiger. De bescherming is goed, je hele gezicht wordt beschermd maar de integraalhelm kan net iets meer impact verwerken.

 

Jethelm

Je hoort ook vaak de term “pilotenhelm”, deze helmen laten het gezicht onbedekt en beschermen vooral de schedel. Daarmee ligt de veiligheid wat lager, het draagcomfort is wel goed. Je kunt deze helm eenvoudig op- en afzetten. Veel jethelmen zijn voorzien van een vizier waarmee je regen en insecten uit je ogen kunt houden. Ook mensen met een snorscooter kiezen vaak voor deze helm vanwege de extra veiligheid tijdens het rijden.

 

Welke helm moet je kiezen?

De beste helm is niet voor iedereen dezelfde helm. Wanneer je vaak rijdt op gevaarlijke wegen, of in minder veilige omstandigheden kun je beter kiezen voor een integraalhelm of systeemhelm. Wil je veel zicht op de weg houden en rijdt je vaker op het fietspad is een jethelm zeer geschikt. De jethelmen zijn vaak wat goedkoper dan de andere types en lichter van gewicht. In de winter zijn systeemhelmen en integraalhelmen weer prettig om te dragen. Vanwege de verschillende voordelen zijn er veel rijders die twee helmen kopen. Online liggen de prijzen behoorlijk laag, het is een investering op je eigen veiligheid.

https://www.scooteronderdelenshop.com/accessoires/helmen/