Neatatv club
Image default
Architecture

Hoe schrijf je een scooter over

Als je een scooter hebt gekocht of verkocht, moet deze altijd worden overgeschreven. Dit houdt in dat het kenteken op de naam van de nieuwe eigenaar moet komen te staan. Je kunt overschrijven scooter laten doen bij een Kentekenloket, oftewel een RDW-erkend autobedrijf. Hiervoor heb je een aantal dingen nodig, namelijk een tenaamstellingsbewijs, een overschrijvingsbewijs en een geldig identiteitsbewijs.  

Duurt maar enkele minuten 

Zowel de oude als de nieuwe eigenaar moeten aanwezig zijn bij het overschrijven van de scooter. Jullie gaan dan dus samen naar een Kentekenloket. Eén van de medewerkers zet vervolgens de scooter op naam van de nieuwe eigenaar. Dit kost altijd 10,75 Euro. Bovendien regelt hij of zij een nieuwe tenaamstellingscode. Het gehele proces duurt maar een paar minuten. Bovendien zijn er 750 Kentekenloketten verspreid door heel Nederland, dus er zit er altijd eentje in de buurt. 

De code die je krijgt bestaat altijd uit twee delen. Het eerste deel krijgt de nieuwe eigenaar direct mee. Het andere deel ontvangt de nieuwe eigenaar per post van het RDW. De verkoper krijgt een vrijwaringsbewijs, wat aantoont dat diegene niet langer de eigenaar is van het voertuig. Meestal betaalt de nieuwe eigenaar de kosten van het overschrijven, maar je kunt natuurlijk altijd iets anders afspreken.  

Eventueel aankoopkeuring 

Omdat Kentekenloketten altijd RDW-erkende autobedrijven zijn, kun je ervoor kiezen om direct een aankoopkeuring te laten uitvoeren. De scooter wordt dan gecontroleerd op verschillende belangrijke punten. Zo weet je direct zeker of alles naar behoren werkt. Meer hierover weten, neem dan een kijkje op de website. 

https://www.kentekenloket.nl/scooter-overschrijven/